Overhemden in een handomdraai

Stel je een willekeurige stad voor op een zaterdagmiddag. Door de weeks is het rustig in de winkelstraten, maar op zaterdag krioelt het er van de mensen. De nieuwe winter- of zomercollectie is uit of het is weer tijd voor de kortingsweken. Het hele jaar door bezoeken mensen de stad op zoek naar iets nieuws, iets leuks of een koopje onder het mom van ‘gezellig een middagje shoppen’.

Jagers en verzamelaars

Het is algemeen bekend dat vrouwen meer van winkelen houden dan mannen. Deze interesse is volgens het populair wetenschappelijk tijdschrift Quest mogelijk terug te voeren op de tijd van jagers en verzamelaars. Mannen zijn jagers. Stil en vanuit een bepaalde noodzaak gaan ze op zoek naar een prooi. Zodra ze gevonden hebben wat ze zoeken keren ze tevreden terug naar huis. Terwijl vrouwen verzamelaars zijn. Rustig en kletsend scannen ze het bos opzoek naar de beste besjes.

De vergelijking loopt echter spaak als het om winkelen op een drukke zaterdagmiddag gaat. Geen mens – mannen noch vrouwen – begeeft zich graag tussen een massa, slenterend winkelend publiek. In veel gevallen is het een frustrerende ervaring van winkels in en uit. Je bent ook nog eens volledig afhankelijk van het winkelaanbod. Na een paar winkels ben je zo goed als door al je energie heen. Het resultaat: een vermoeiende dag en hopelijk een stel nieuwe kleren.

Winkelen was nog nooit zo makkelijk

Winkelen hoeft niet vermoeiend meer te zijn en kan plezierig zijn voor zowel mannen als vrouwen. Met een internetaansluiting en een paar muisklikken is binnen een mum van tijd een nieuwe collectie aangeschaft die gewoon bij jou thuis wordt afgeleverd. Dit is een uitkomst voor alle werkende mannen en vrouwen die hun vrije zaterdag liever op een andere manier invullen. Het online winkelen heeft op mannen een bijzonder effect en zij zijn mogelijk daardoor in korte tijd mode bewuster geworden. Het lijkt erop dat internet mode toegankelijker heeft gemaakt voor mannen.

overhemd

Frisse overhemden

Waar te beginnen met online winkelen? Je hoeft ‘overhemd’ maar in te typen in een zoekmachine en talloze webshops komen bovendrijven waar je als man gemakkelijk een nieuw, fris overhemd kunt aanschaffen. Razendsnel kun je de gehele collectie van de webshop bekijken. Om het nog makkelijker te maken kun je de zoekresultaten filteren op bijvoorbeeld merk, kleur, materiaal, zakelijk of casual. Dat maakt de zoektocht nog makkelijker. Kom fris voor de dag met een nieuw overhemd zonder energie verspeeld te hebben. Het enige nadeel is dat je de overhemden niet kunt passen, maar de meeste websites geven je echter ruim de tijd om kleding te retourneren als deze niet past of niet staat.